Forbrukslån til ferie

En av de største fordelene med et forbrukslån, er at man kan bruke pengene på akkurat hva man vil. Om det er bryllup, uforutsette regninger eller oppussing spiller ingen rolle for banken. Hvis man har planlagt drømmeferien, kan dermed forbrukslån til ferie være en løsning for å realisere drømmene.

Hvordan finansiere ferien?

Et forbrukslån til ferie er også kjent som et ferielån. Dette er rett og slett et usikret lån som finansierer en ferie, altså et lån uten sikkerhet. Det vil si at banken ikke tar pant i bolig eller andre eiendeler. Hvis man ikke har satt av nok penger på en feriekonto, kan et slikt lån dekke hele eller deler av ferien.

Forbrukslån eller kredittkort

Mange velger kredittkort på ferien. Hvis man trenger å booke ferien raskt, kan man også bruke kredittkortet til å betale for selve feriereisen. Kredittkort har imidlertid høyere rente enn forbrukslån. Slik gjeld bør derfor betales før rentekostnadene begynner å løpe. Trenger man å låne mindre enn 25 000 kroner i to til tre måneder er kredittkort et godt alternativ. Hvis man derimot må låne mer enn 30 000 kroner over mer enn tre måneders tilbakebetalingstid, så kan det lønne seg å heller velge forbrukslån.

Tenk over dette før du tar opp forbrukslån til ferie

Før man søker om forbrukslån til ferie er det en del ting man bør vurdere. Se over privatøkonomien, og tenk igjennom om det virkelig er nødvendig å låne til ferien. Ofte handler ferien om å kose seg med familie og venner, og det trenger ikke koste all verden. Kanskje kan Airbnb eller en privat ferieleilighet dekke behovet. Det er mye penger å spare på å velge overnatting med kjøkken framfor å kun spise ute. Sett opp et budsjett for å få full oversikt over kostnadene.

Å betale ferien med oppsparte midler er selvfølgelig best og billigst. Hvis sparepenger ikke er et alternativ, kan det være en idé å høre med arbeidsgiver om det er mulig å søke om forskudd på lønn. Om verken sparepenger eller forskudd er realistisk, bør man alltid sammenligne banker for å finne det billigste forbrukslånet.

Sammenlign banker for billigste forbrukslån

Hvis man har bestemt seg for å ta opp forbrukslån til ferie, så er det lurt å sammenligne banker for å finne det beste lånet. Det kan man gjøre ved å bruke en låneagent, eller en sammenligningstjeneste på nett. På denne måten er det enkelt og lettvint å finne det beste ferielånet.

Effektiv rente

For å finne ut nøyaktig hva lånet vil koste må man se på gebyrer, nedbetalingstid og rente. Det er effektiv rente som viser den faktiske kostnaden ved lånet. Den effektive renten tar høyde for både gebyrer og renters rente-effekten, mens nominell rente kun er rentesatsen banken tar for å låne ut penger. Ved å se på effektiv rente er det dermed enklere å skjønne hva lånet faktisk vil koste hver måned.

Hvor mye kan man få i forbrukslån til ferie?

De fleste finansinstitusjoner tilbyr forbrukslån fra 5 000 kr og opp til 600 000 kr. Men hvor mye banken tilbyr bestemmes alltid ut ifra en helhetsvurdering. Nesten hvem som helst kan søke om et lån uten sikkerhet, men for å få det innvilget må man som hovedregel:

  • Ha fylt 18 år
  • Være bosatt i Norge
  • Ha fast årsinntekt
  • Være uten betalingsanmerkninger eller inkasso

Ha tilbakebetalingsplanen klar

Når du tar opp et lån uten sikkerhet er det viktig at du legger en god plan for hvordan du skal nedbetale lånet. Nedbetalingstiden har nemlig mye å si for hvor dyrt lånet ender opp med å bli. Man kan også bruke mest mulig av feriepengene til å betale ned på lånet. Desto raskere man betaler ned lånet, desto billigere blir det totalt. Å kombinere en god nedbetalingsplan med å bruke deler av feriepengene, kan oppfylle feriedrømmen uten at man blir sittende med et lån over lang tid.